by StichtingR on October 15th, 2013

Het blijft een bijzondere dag. Er zijn soms dagen in je leven die je altijd bij zullen blijven. Vandaag is het 14 oktober 2013, 6 jaar later. Mijn gedachten gaan ook aan naar de ouders van... Voor hun is het ook 6 jaar.
Mijn leven gaat door. Ik probeer de draad op te pakken en door te gaan. Sommige dingen slijten, sommige dingen niet. Afgelopen zaterdag verscheen er een interview in onder andere de Gooi en Eemlander en daar werd het goed beschreven. Je leert te leven met je angst. De ene keer beter dan de ander keer.
Ik blijf me verantwoordelijk voelen voor degene die achter zijn gebleven. Wil hun behoeden voor hetgeen wat mij is overkomen. Ziek worden door je werk.
Aan de ene kant proberen om werkgevers te overtuigen van het feit dat dingen anders moeten en aan de andere kant door jongeren te confronteren met hun gedrag. Vandaag was onze Stichting samen met Arthur van de Vlies van Reflectie in Blauw bij een VMBO school. Petra vertegenwoordigde StichtingR en zij vertelde mij dat het soms best heftig was. De 2e klassers van deze school vonden het heel normaal dat je een politieagent uitscheldt. Maar toen Arthur een jongen uit de groep uitschold vond deze dat toch niet echt normaal dat je dat deed.
Ik blijf het vreemd vinden dat tieners dit toch schijnbaar normaal vinden. Kunnen wij het ombuigen? Ik weet het niet maar ik zal zeker mijn best gaan doen.
Het begint thuis, maar dat is altijd zo. Er is een verschuiving ontstaan. En als oud premier Balkende toch ook het gevoel heeft dat hij hier iets aan moet doen, dan krijg ik een warm gevoel. Schijnbaar blijft het niet onopgemerkt.
Vandaag hebben vele gehoor gegeven aan de oproep om je vlag uit te hangen om zo te tonen dat ze waardering hebben voor het werk van hulpverleners en handhavers. Ik zag dat een aantal van mijn buren hun vlag uit hadden hangen en ook het artikel hadden gelezen. Ik krijg daar een goed gevoel van. We doen dit schijnbaar toch niet voor niks. Het begint klein maar ik hoop dat over een paar jaar 14 oktober een landelijke vlaggendag is, waarbij we respect aan elkaar tonen.
Bedankt voor deze 14 oktober 2013, voor vele toch een dag die niet vergeten wordt en dat doet me goed!!

Posted in not categorized    Tagged with no tags