Meer geweld dan vroeger?

by StichtingR on January 30th, 2013

Meer Geweld nu dan vroeger????
Lijkt het zo of plegen wij meer geweld, tegen elkaar???
 
Het is dinsdagavond. Tijd voor 'Opsporing Verzocht'. Ik ben een trouwe kijker, zal wel beroepsdeformatie zijn. In Nijmegen zie ik een man over straat lopen. Uit het niets komt er een jongen met een witte jas met capuchon aanrennen. Hij schopt de man, een 51 jarige man uit Nijmegen, uit het niets keihard in zijn rug. De man valt op de straat en de jongen begint nog eens keihard op hem in te trappen.  Een tweede persoon verschijnt in beeld en schopt de man ook nog eens keihard terwijl hij op de grond ligt. Daarna krabbelt de man op en hij probeert weg te lopen om nog een keer keihard onderuit te worden getrapt door de jongens. Tot drie keer toe wordt de man aangevallen en geschopt terwijl hij weerloos op de grond ligt.
 
De stille tocht voor de doodgetrapte grensrechter Richard Nieuwenhuis. Ik hoopte toen dat mensen nu eindelijk het besef zouden krijgen. De kans dat deze 51 jarige man het zelfde lot had getroffen was gezien de mate van geweld die tegen hem werd gebruikt niet onrealistisch.
Doel van deze actie? Het moedwillige zwaar mishandelen van iemand. En waarom, ik heb geen idee. Ik verafschuw dit omdat ik respect heb voor mijn medemens en omdat ik wel in tegenstelling tot deze daders en de acht daders uit Turnhout wel een geweten heb ontwikkeld. Het zal je kind maar zijn……..
 
Dit en het zien van gezinnen met jonge kinderen die in hun huis worden overvallen, bedreigd met messen en pistolen maakt mij zo kwaad. De daders weten niet wat zij hun slachtoffers aandoen. De slachtoffers zijn voor hun leven getekend. Jonge kinderen die met zulk extreem geweld te maken krijgen en waarvoor…….Omdat die gewetenloze daders te beroerd zijn om te gaan werken voor hun geld. Nee, liever zijn ze zo laf dat zij mensen in hun eigen huis overvallen voor een paar rotcenten.
 
Mijn gedachten gaat ook weer uit naar twee motoragenten uit Amsterdam, die beschoten worden door criminelen met automatische geweren. Vrezen voor zichzelf en het leven van hun collega. Er wordt misschien niet meer geweld toegepast dan vroeger maar vroeger vocht men met de vuisten en tegenwoordig wordt er met messen en vuurwapens gevochten. De impact hiervan is groter en dit maakt onze wereld zeker niet mooier!!
 
Wat kunnen wij samen met elkaar doen? Want realiseer je goed, jij of een van jouw dierbare kunnen net zo goed slachtoffer worden. Spreek elkaar aan op gedrag.
Ga niet meedoen omdat het stoer is. Het is juist stoerder als je niet meedoet.
 
De discussie over dat ouders hun kinderen moeten opvoeden laait weer op. Laten we nou eindelijk weer eens oog voor elkaar krijgen en niet alleen voor het individu. 


Posted in not categorized    Tagged with no tags


0 Comments


Leave a Comment
Zoeken

Abonneer

follow on
follow on
follow on
Categoriën