Hou op met zielig!

by StichtingR on December 18th, 2012

Het werk van een hulpverlener en handhaver is prachtig. Vraag een willekeurige brandweerman, ambulancebroeder of politieagent wat hij of zij van het werk vindt en je zult in de meeste gevallen een gepassioneerd antwoord krijgen. Dat werk, daar kies je bewust voor. Het is een zwaar vak, maar geeft ook heel veel voldoening.
 
Dat het een zwaar vak is zien wij regelmatig zien en horen we veel in de media. De afgelopen paar weken kun je geen krant open slaan of er staat een verhaal van ieen hulpverlener of handhaver die traumatische ervaring heeft opgedaan. De berichtgeving rondom agressie tegen hulpverleners en handhavers en de problematiek waarin zij daarna in terecht komen wordt in de media op verschillende manieren naar buiten gebracht.
 
Wat mij opvalt, maar vooral tegen de borst stuit, is dat de hulpverlener of handhaver in een slachtofferrol wordt geduwd. Ik vind dit een kwalijke ontwikkeling. Ik bagatelliseer de problematiek absoluut niet. Sterker nog ik weet uit eigen ervaring wat dit met je doet. Ik ben van mening dat de opvang na een dergelijk incident beter moet, maar hulpverleners en handhavers zijn absoluut niet zielig!
 
Wij doen onze mannen en vrouwen die dit mooie werkveld hebben gekozen hiermee te kort. Als deze mensen in hun dagelijks werk trauma oplopen, zal dat zeker een kras op hun ziel veroorzaken. De meeste zullen zelf proberen om de kras weer weg te poetsen. Als de kras dieper is zullen zij toch weer een weg proberen te vinden om door te gaan.
 
Vooral dat laatste zouden we moeten laten zien in de media: handhavers en hulpverleners  die een heftige ervaring opdoen, hun wonden likken en weer doorgaan. Stoere mannen en vrouwen die hebben gekozen voor hun vak, voor hulp aan de samenleving en weer met hart en ziel, ondanks alle gebeurtenissen, de maatschappij weer in gaan. Juist omdat zij houden van hun werk!
 
Ik ken veel mensen die het verdienen om met hun verhaal in de media te komen en de positieve draai weten te geven. Laten zien dat ze niet zielig zijn, maar juist de kracht weer hebben gevonden om door te gaan en een rolmodel kunnen zijn voor anderen. Welk medium laat dit zien? Ik daag de journalisten uit!
 


Posted in not categorized    Tagged with no tags


0 Comments


Leave a Comment
Zoeken

Abonneer

follow on
follow on
follow on
Categoriën