Hoeveel kracht heb ik?

by StichtingR on November 15th, 2012

De afgelopen vijf jaar heb ik me regelmatig afgevraagd. Waar put ik mijn kracht uit? Vijf jaar geleden dacht ik nog: “Het incident is heftig, maar zal geen groot onderdeel van mijn leven gaan uit maken." Nu weet ik beter. Mijn leven lag in korte tijd compleet overhoop. Ik heb in 2009 mijn werk als politieagente moeten opgeven, dat was voor mij een enorm zware mentale tegenslag. Toch heb ik de kracht gevonden om deze negatieve ervaring om te buigen in iets positief.

Mijn werk als politieagente gaf me voldoening. Ik betekende iets voor de samenleving, ik haalde daar voldoening uit. Als dat weg valt moet jezelf weer zien te herpakken. Hoe moeilijk en uitzichtloos de situatie toen leek, ik had de kracht om terug te veren. De vraag of ik natuurlijke mentale veerkracht heb, die heb ik voor mezelf al beantwoord. Natuurlijk heb ik die!
 
Ieder mens heeft van nature veerkracht. Tegenslagen zijn helaas noodzakelijk om jezelf te ontwikkelen als persoon. Mensen hebben overwinningen, maar ook tegenslagen nodig.
Ik probeer mijn kinderen te beschermen tegen “kwade” invloeden van buiten. Op advies van prof. dr. Gersons (PTSS specialist) laat ik dat los en leer ik mijn kinderen met tegenslagen om te laten in plaats hen er tegen te bescherm. Tegenslagen horen bij het leven. Dat klinkt vreemd, maar als je erover na denkt, klopt het wel. Een tegenslag dwingt je om het gevecht met jezelf aan te gaan, met als doel dat je er uiteindelijk sterker uitkomt. Soms duurt het wat langer voordat je na een tegenslag de kracht weer hebt gevonden om door te gaan. Soms heb je een steuntje in de rug van iemand anders daarbij nodig, maar uiteindelijk ben jij degene die de tegenslag moet en kan overwinnen.
 
Waardeer jezelf. Geef jezelf de mogelijkheid en de tijd om de tegenslag te boven te komen en wees niet te hard voor jezelf. Je bent ook maar een mens.........


Posted in algemeen    Tagged with kracht, incident, leven, veerkracht, ptss, tegenslag, politie


0 Comments


Leave a Comment
Zoeken

Abonneer

follow on
follow on
follow on
Categoriën