Slaapverwekkend lekker - verschillende ingrediënten die een goede nachtrust bevorderen

Slecht slapen kan heel vervelend zijn en ongezond voor je lichaam. Daarom is een goede nachtrust belangrijk voor een energiek en vitaal leven. Ik heb online verschillende ingrediënten opgezocht die op een natuurlijke manier kunnen helpen bij het bevorderen van zo'n goede en gezonde nachtrust.
wsdl error: Getting https://www.google.com/api/adsense/v3/AdSenseForContentService?wsdl - HTTP ERROR: Unsupported HTTP response status 404 Not Found (soapclient->response has contents of the response)
Kamille thee
Zelf hou ik heel erg van thee, maar kamille thee is wel heel speciaal voor in de avond. Deze kruidenthee is licht kalmerend en zorgt voor de broodnodige ontspanning voordat je je bed in duikt.

Honing
Suiker eten voor het slapen gaan is niet verstandig, maar een beetje natuurlijke suiker zoals honing kan er juist voor zorgen dat de stof orexine, een stof die ons alert houdt, niet verder wordt aangemaakt in ons brein. Een beetje honing in de thee is dus heel goed en kan zachte dromen stimuleren.

Bananen
Fruit geeft doorgaans veel energie, maar een banaan bevat de stoffen melatonine and serotonine. Stoffen die ons lichaam helpen bij een goede nachtrust. Eén banaantje is voldoende, anders krijg je straks nog problemen op de WC!

Melk en zuivel
Misschien wel één van de oudse en meest eenvoudige hulpmiddelen bij een goede nachtrust is een simpel glas opgewarmde melk. Niemand weet waarom het werkt, maar het werkt wel. En het is nog lekker ook.

Amandelen
Zelf kende ik deze nog niet, maar amandelen schijnen goed te zijn voor het slapen gaan. Amandelen bevatten tryptofaan en magnesium. Tryptofaan is een aminozuur dat kalmerend werkt, terwijl magnesium werkt als spierverslapper.

5 goede en natuurlijke manieren dus om een goede nachtrust te bevorderen. Hopelijk heb je er wat aan voor jezelf en droom je vanavond heerlijk weg in bed.


Slaap lekker!

Sponsor boodschap

wsdl error: Getting https://www.google.com/api/adsense/v3/AdSenseForContentService?wsdl - HTTP ERROR: Unsupported HTTP response status 404 Not Found (soapclient->response has contents of the response)