Waar bloed is, is het belangrijk dat je direct actie onderneemt en de vlek aanpakt

Soms gebeurt het dat je bloed op je kleding krijgt. Belangrijk dat je direct actie onderneemt en de vlek behandelt. Zo maak je de meeste kans het er weer volledig uit te krijgen.

Begin a.u.b. niet met chemische middeltjes of vlekverwijderaars. Belangrijk is dat je een verse bloedvlek direct behandelt met koud water. Gebruik nooit warm of heet water, want dat zorgt er juist voor dat het bloed stolt en dat is niet wat je wil.

Koud water behandeling

  • koud water
  • soda

De vlek direct behandelen met koud water. Vervolgens in een bakje met koud water leggen en laten weken. Voeg hier flink wat soda aan toe en spoel het daarna weer af met koud water. Nu de vlek weg is kan je het nog eens extra wassen in de wasmachine.


Melk behandeling

  • melk
  • koudwater

Melk is een ouderwetse en zeer effectieve manier van bloedvlekken behandelen. Behandel de vlek voor met melk en leg het daarna nog eens extra in een bakje met melk om te weken. Met koud water na spoelen en daarna gewoon wassen in de wasmachine.


Oud bloed

  • verdunde ammonia

Oude bloedvlekken zijn lastiger om te behandelen. Het bloed is namelijk al gestold. De beste manier om deze vlekken als nog te verwijderen is door ze met verdunde ammonia te behandelen. Als de vlek dan nog niet weg is leg je het in koud water met soda of in melk, zoals hierboven omschreven. Uitspoelen en gewoon weer wassen.

Sponsor boodschap

wsdl error: Getting https://www.google.com/api/adsense/v3/AdSenseForContentService?wsdl - HTTP ERROR: Unsupported HTTP response status 404 Not Found (soapclient->response has contents of the response)